Peace between Israel and Palestine


Uri Avnery, Hebrew: אורי אבנרי, born Helmut Ostermann, (Beckum, Germany, 10 September 1923) is a Israeli journalist, political activist and former member of the Knesseth (1965 – 1973 and 1979 -1981).

Uri Avneri wrote an interesting article explaining the troublesome and falsifying discussions on zionism, post-zionism and right-wing radicalism.
This article (in German language) can be found under the tab Interesting to Read on top of this Weblog.

Advertisements

One response to “Peace between Israel and Palestine

  1. Iedereen die het debat over de tragedie in Israël en Palestina wil volgen en de stem wil horen van direct betrokkenen in Israël en daarbuiten raad ik de nieuwsbrief van Bitter Lemons aan (http://www.bitterlemons.org).
    De site biedt al een paar jaar over verschillende thema’s een platform aan betrokken mensen uit Israël, Palestina en daarbuiten om hun standpunten uiteen te zetten en met elkaar in discussie te gaan. Aan beide kanten proberen progressieven (en ook minder progressieven) begrip te kweken voor elkaars posities, te zoeken naar wat hen bindt en een niet gewelddadige bijdrage te leveren aan de oplossing van een conflict dat door steeds fanatiekere machthebbers steeds onoplosbaarder lijkt te worden.
    En natuurlijk raad ik iedereen het boek van Joris Luyendijk aan – Het zijn net mensen – over de mediaoorlog over het conflict / de oorlog tussen Israel en Palestina.
    Uri Avnery heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de wederzijdse beeldvorming te doorbreken. Goed dat je zijn tekst hier aanhaalt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s